Neler Yapıyoruz – Devam Eden Etkinlikler

MARATONLAR

N kolay 18. İstanbul Yarı Maratonu- 30.04.2023

30 Nisan İstanbul Yarı Maratonu’nda Parlatan koşucuları adımlarını görmeyen   çocuklarımızın daha eşit ve erişilebilir şartlarda teknolojiyle eğitim alabilmesi için attı. Koşuya 19 görmeyen koşucu ile birlikte 19 rehber koşucu katıldı. Toplam 74 koşucunun katıldığı etkinlikte koşucular Adım Adım platformu üzerinden kampanyalarını açarak “Teknolojiye Dokunuyorum Dünyaya Erişiyorum” projesiyle görmeyen çocukların teknoloji eğitimine destek oldular.


Runtalya Maratonu – 05.03.2023

5 Mart Runtalya Maratonu’nda Gloria Hotel çalışanları ve Parlatan koşucuları adımlarını görmeyen çocuklarımızın daha eşit ve erişilebilir şartlarda teknolojiyle eğitim alabilmesi için attı. Koşucular 12 Parıltı gencimizin maraton koşusunda rehber koşucusu olarak yer alırken Adım Adım Oluşumu üzerinden kampanyalarını açarak “Teknolojiye Dokunuyorum Dünyaya Erişiyorum” projesiyle görmeyen çocukların teknoloji eğitimine destek oldular. Runtalya Maratonu’na Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği için Gloria Hotel ana sponsorumuz olurken, Miramare Hotel 20 öğrenci ve ailemizin, Cruise-Brands 10 öğrenci ve ailemizin ulaşım sponsoru oldu.


N Kolay 44.  İstanbul Maratonu 06.11.2022

6 Kasım 44. İstanbul Maratonu’nda Alternatif Bank, Givaudan,  Mufg Bank ve Parlatan koşucuları adımlarını görmeyen çocuklarımızın daha eşit ve erişilebilir şartlarda teknolojiyle eğitim alabilmesi için attı. Adım Adım üzerinden kampanyalarını açarak “Teknolojiye Dokunuyorum Dünyaya Erişiyorum” projesiyle görmeyen çocuklarımızın teknoloji eğitimine destek oldular.


N Kolay 17. İstanbul Yarı Maratonu-27.03.2022

27 Mart 17. İstanbul Yarı Maratonu’nda Getir CX ekibi, Givaudan, YMA ve Parlatan koşucuları görmeyen çocuklarımızın daha eşit ve erişilebilir şartlarda eğitim alabilmesine destek olmak için koştu.


N Kolay 43. İstanbul Maratonu 07.11.2021

7 Kasım 43. İstanbul Maratonu’nda Evrim Keklik, Hilal Özdemir, Alternatifbank, Microsoft, Mufg Bank, YMA ve Parlatan koşucuları görmeyen çocuklarımızın daha eşit ve erişilebilir şartlarda eğitim alabilmesine destek olmak için koştu.


N kolay 16. İstanbul Maratonu ve Sanal Maratonu 27-28.03.2021&04.04.2021

Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji öğrencileri, Givaudan, Microsoft ve Teknosa hem sanal maratona hem de Sultanahmet Koşusu’na katılarak görmeyen çocuklarımızın eğitimini destekledi.


42. Vodafone İstanbul Avrasya  Maratonu Sanal Koşusu 08.11.2020

Pandemi döneminde gerçekleşen maratonda Aziz Aslan, Barkın Laçin Özdemir, Hakan Yılmaz, Zara Ulus, Şahnaz Çakıralp, Akademia’nın Bahçesi, Alternatif Bank, Boyner, Microsoft Türkiye, Miramare Hotels, Tarabya Rotaract ve Parlatan koşucuları görmeyen çocuklarımızın eğitimi için sanal olarak koştu.


41. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu- 3.11.2019

3 Kasım 41. İstanbul Maratonu’nda DEVAK, Eczacıbaşı, Göz Vakfı, Microsoft, Turner, Vatan Okulları ve Parlatan koşucuları adımlarını görmeyen çocuklarımızın daha eşit ve erişilebilir şartlarda eğitim alabilmesi için attı. 2015 yılından bu yana Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği olarak görmeyen çocuklarımızın eğitimine destek olmak için Yardımseverlik Koşuları’na çeşitli kurumlar ve  Parlatan gönüllüleri ile birlikte katılıyoruz.


ZORLU ÇOCUK VE SANAT FESTİVALİ


Zorlu Yeni Yıl Çocuk Festivali 17.12.2022- 18.12.2022

Türkiye’nin ilk Yeni Yıl Çocuk Festivali’ne Parıltı  Görmeyen Çocuklara Destek Derneği de farkındalık yaratmak amacı ile katıldı. 


Zorlu Çocuk Festivali 22.04.2022-24.04.2022

Bu festivalde Parıltı çocukları ile birlikte gören akranları birbirinden özel ve eğlenceli atölyelere katılarak kaynaştırmayı yaşayıp farkındalığın farkına varacakları keyifli zamanlar geçirdi. Atölye kapsamında Dilan Çiçek Deniz ile Parıltı çocuklarına özel masal seansı gerçekleştirildi.


Zorlu Çocuk Festivali 30.01.2020-02.02.2020

Çocukları sanat ile buluşturmayı hedefleyen festival çocukların el becerilerini, bedensel ve fiziksel gelişimlerini desteklemeyi, özgüvenlerini arttırmayı ve onları topluma faydalı bireyler haline getirmeyi amaçlamaktadır. Parıltı Kabartma Yazı Atölyesi kapsamında gören çocuklar daktiloda Braille Alfabesi ile yazı yazma deneyimi yaşadı.


Zorlu Çocuk Festivali 31.01.2019-03.02.2019

Zorlu PSM’de gerçekleşen “Zorlu Çocuk Festivali”ne farkındalık yaratmak ve Parıltı çocuklarının gören akranları ile kaynaşmasını sağlamak  amacıyla Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği de katıldı.

2019 yılından bu yana Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği, Zorlu Çocuk Festivali’ne farkındalık yaratmak amacı ile katılmaktadır. 


RENKLİ KAMPÜS

Değiştiren Adımlar Derneği’nin ‘Renkli Kampüs’ Projesi ile 07.10.2017 yılından bu yana Parıltı üniversite öğrencileri, 19.12.2018 yılından bu yana Parıltı lise öğrencileri liderlik programı hizmeti almaktadır. Bu program kapsamında Parıltı öğrencileri bir sene boyunca farklılıklarının zenginlikleri olduğu bilincini öğrenmekte, sorumluluk sahibi liderlik eğitimi almakta ve bir çok çalışma gerçekleştirmektedir.


DOĞUM GÜNÜ KAMPANYASI

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği doğum günü bağış kampanyalarıyla Parıltı öğrencilerinin eğitimine destek olmak amacıyla Saffet Emre Tonguç, Rachel Araz Kiresepi, Monik Allegre İpekel, Sinem Yiğit, Yasemin Serpil, Hande Sezer Pekcan, Göze Şener, Engin Can Şahin, Balım Sezer Okay ve Melda Hekimoğlu doğum günlerini bağışladılar. Doğum günü kampanyalarına siz de destek olmak isterseniz. “İyilik Paylaş” sayfası üzerinden Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’ni seçerek kampanyanızı oluşturabilirsiniz.

Scroll to Top
Scroll to Top