Neler Yapıyoruz – Tamamlanan Etkinliklerimiz

ÇOCUK ETKİNLİKLERİ


23 Nisan Çocuk Bayramı Yelken Eğitimi ( Four Points by Sheraton)

Four Points by Sheraton Otelleri, görmeyen ve az gören çocukları, doğumlarından eğitimleri tamamlanana kadar her alanda, yaşıtlarıyla aynı seviyeye getirmek için gerekli desteği sağlayan Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği ile el ele verdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirilen etkinlikte Four Points by Sheraton yelken takımı ile 5 Parıltı çocuğu yelken gezisi gerçekleştirdi.


Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği & Küçükyalı Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi-27.12.2022

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği olarak Küçükyalı Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde kurum psikologları Psk. Fatma İzel Şahin ve Psk. Özge Karahan derneği anlatan ve çocuklara farkındalık oluşturmayı amaçlayan bir sunum gerçekleştirdi.


MUFG Bank ve Parıltı Ritim Atölyesi-24.12.2022

MUFG Bank ve Parıltı çocukları birlikte ritim atölyesi yaparak yeni yıl kutlaması gerçekleştirdi.


Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği & Açı Okulları ile Sanat Atölye-18.12.2022

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği olarak Açı Okulları ile birlikte akran paylaşımına dayalı etkinlikler yapılarak arkadaşlıklar kuruldu. Havayla kuruyan kil ile çocuklar hayallerini parmakları ile şekillendirdi.


Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği & İstek Okulları Sunum-07.12.2022

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği olarak İstek Semiha Şakir Okulları’nda kurum psikologları Psk. Fatma İzel Şahin ve Psk. Özge Karahan Parıltı Görmeyen Çocukları Destek Derneği’ni anlatan ve çocuklarda farkındalık oluşturmayı amaçlayan bir sunum gerçekleştirdi.


YBY Çocuk Şenliği-29-30 Ekim 2022 

YBY Çocuk Şenliği’nde Parıltı çocukları katılım sağlayıp birbirinden güzel atölyelerde eğlenirken aynı zamanda Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’nin tanıtımı gerçekleştirildi.


6. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali-11.05.2022

6. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nde Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği ve Altınokta Körler Vakfı gören çocuklara, görmeyen akranlarının kullandığı Braille Alfabesi’ni tanıttı ve geometrik materyallerle dokunsal atölye çalışması yapıldı.


23 Nisan Liv Çocuk Festivali-23.04.2022 

23 Nisan’da Vadi İstanbul Liv Hospital’de düzenlenmiş olan Geleneksel 23 Nisan Liv Çocuk Festivalinde Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’nin tanıtımı yapıldı.


Wewalk ( Akıllı Baston ) Bağışı-4.01.2021-24.06.2021

12 Parıltı öğrencisine çeşitli dernek ve bağışçıların desteği ile görme engelliler için tasarlanan Wewalk hediye edildi.


Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Ziyareti-09.12.2019 

Fenerbahçe Erkek Basketbol takımı, Süper Lig’in 11. Haftasında sadece rakibi OGM Ormanspor’u değil Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’ni de ağırladı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Gezi Etkinliği-18.11.2019

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Gezi Etkinliği kapsamında Parıltı çocukları ile Yerebatan Sarnıcı, 1453 İstanbul Müzesi ve Miniatürk gezildi.


Deniz Herkesin Festivali-17.07.2019

Büyükada Belediyesi tarafından düzenlenen ”Deniz Herkesin Festivali” kapsamında, Parıltı öğrencileri kano binme, yelken ile açılma ve ikili bisiklete binme aktivitelerine katıldı.


Doğal Boya Atölyesi-9.07.2019

Tarabya Rotaract’tan Egenaz Azak ve Binnur Temel, Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’nde Doğal Boyama Atölyesi gerçekleştirdi. 6-12 yaş grubuna yönelik yapılan etkinlikte öğrenciler, meyve ve sebzelerden doğal boya üreterek workshop çalışmasına katıldı.


Birlikte Güçlü Sesler Korosu-29.06.2019

Venezuela’da kurulan müzik projesi “El Sistema” bünyesindeki Beyaz Eller Korosu’ndan (White Hands Choir) ilham alan Birlikte Güçlü Sesler Korosu, farklı engelleri olan çocuk ve gençlerle, Barış İçin Müzik Korosu’nu bir araya getirdi. Koroda görme engelli öğrencilerimiz şarkıları seslendirirken, işitme engelli diğer öğrenciler işaret dili ile şarkılara eşlik etti.

47. İstanbul Müzik Festivali kapsamında 29 Haziran 2019 Cumartesi günü düzenlenen “Human Requiem” konseri öncesinde, Zorlu PSM Amfi’de ücretsiz mini konser izleyiciler ile buluştu.


Kemal Uysal İle Spor Semineri-26.06.2019

Kemal Uysal’ın spor merkezinde gerçekleşen seminere Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği öğrenci ve velileri katıldı. Sağlıklı beslenme ve spor egzersizleri üzerine bilgilendirme yapan Kemal Uysal, katılımcıların merak ettiği sorulara da cevap verdi.


YGA Twin Bilim Seansı-19.04.2019

Vakıfbank Emeklilik, YGA ve Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği öğrencileri Twin Bilim seansında bir araya geldi.


Peluş Köpek Yapım Atölyesi-19.04.2019

Hanersman’dan Ecehan Ersöz ve Hale Dicleli ile birlikte 7-10 yaş arası Parıltı çocukları ile peluş köpek yapıldı.


Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği & Robert Koleji Ev Sahipliğinde Drama Atölyesi-13.04.2019

Robert Koleji ev sahipliğinde Parıltı çocukları ile drama atölyeleri yapıldı. Drama ile insanı, insana insanla anlatmak ve çocukların hayal gücüne katkıda bulunmak için çalışıldı.


Müge Acar Kitap Etkinliği-5.04.2019-13.04.2019

Çocuk kitapları yazarı Müge Acar Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’nde kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi. 6-10 yaş arası öğrencilerin katıldığı etkinlikte, Müge Acar kendi kitabını okuyarak çocuklarla kitap üzerine sohbet etti. .


Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği & Hanersman Firması ile Atölye Çalışması-4.04.2019 

Hanersman’dan Ecehan Ersöz ve Hale Dicleli, Parıltı öğretmenleri ile ‘Motivasyon Hayallerin Sihridir’ Çalışmasını gerçekleştirdi. .


YGA ve Parıltı Elele Verdik Bilim Setleriyle Öğrendik-18.03.2019

YGA – Twin Bilim Seansı ile Parıltı öğrencileri bilim kitleriyle birbirinden güzel modüller yaparken hem eğlendi hem öğrendi.


Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği & Tarabya Rotaract Kulübü İle Drama Çalışması-09.03.2019

Tarabya Rotaract kulübünden Egenaz Azak ile ilkokul yaş grubu için 6 bölümden oluşan drama çalışması yapıldı. 6 bölüm içerisinde, tanışma, devamını getirme, kulaktan kulağa, doğaçlama, rol verme, kurt baba oyunu, müzikli heykel oyunları yer aldı.


Acıbadem Cimnastik Spor Kulübü Gösterisi- 09.02.2019

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği olarak Acıbadem Cimnastik Spor Kulübü’nün, Okyanus Koleji’nde düzenlediği gösteriyi izlemeye gidildi.  Gösteriden elde edilen gelir Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’ne bağışlandı.


YGA ve Münih Teknik Üniversitesi Öğrencileri ile Twin Bilim Seansı-20.01.2019

Görme engelli çocuklarımız dünya çapında inovasyonlar gerçekleştiren uluslararası kuruluş YGA’nın Twin Bilim Seansı ile bilim kitlerinden modüller yaptı ve bilim seansı ile keyifli vakit geçirdi.


Ataşehir Vatan İlkokulu 2. Sanat Gecesi-11.01.2019

Ataşehir Vatan İlkokulu öğrencileri, Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonu’nda 2. Sanat Gecesi’ni düzenledi. Okul korosunun söylediği şarkılar, meddah, halk oyunları, modern dans gösterileri ve Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’nin görme engelli öğrencisinin okuduğu şiir dinleyicilere keyifli anlar yaşattı.


Fenerbahçe Baskonia Euroleague Maçı Fenerbahçe-Zalgiris Maçı-04.01.2019

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği olarak Turkish Airlines EuroLeague’in 16. maç dönemi temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko’nun Baskonia ve Zalgiris ile karşı karşıya geldiği maçın heyecanı görme engelli çocuklarımızla yaşandı. Öğretmenlerimiz de maç boyunca öğrencilerimize betimleme yaparak bu heyecanı onlarla birlikte yaşadı. Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Baskonia’yı mağlup etti.


Bahçe Etkinliği-31.05.2018

Parıltı Yönetim kurulu üyemiz Nuran Koçdur’un bahçesinde çocuklarımızla domates, biber, salatalık ekme ve kümes hayvanlarına dokunma çalışmaları yapıldı.


Sunay Akın ile Oyuncak Müzesi Ziyareti-23.05.2018

Çocuklarımız Sunay Akın’ın anlatımıyla oyuncaklara tek tek dokunarak müzeyi gezdi.


Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği & YGA & Microsoft Twin Bilim Şenliği-25.03.2018

Microsoft sponsorluğunda 30 Parıltı öğrencisiyle 45 Microsoft çalışanının çocukları bir araya geldi. Birlikte eğlenirken öğrendikleri en önemlisi de teknolojinin gücüyle birlikte başarmayı başardıkları tam bir şenlik oldu. YGA’nın çocuklara bilimi sevdirmeyi amaçlayan Twin kiti, 23 Nisan öncesi 75 çocuğa Microsoft tarafından hediye edildi.


Çolpan Metin ile Müzik Dersleri-02.02-2018-02.05.2018

Marmara Üniversitesi Akademisyeni Çolpan Metin ile görme engelli çocuklarımızdan oluşan bir grup Şubat- Mayıs ayı arasında yaptıkları müzik derslerinde enstrümanları tanıyarak ilgi alanlarına göre müzik eğitimi aldı.


 Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği & Experian Yılbaşı Etkinliği30.11.2017

Experian ekibi ile Parıltı öğrencileri birlikte kurabiye yapım atölyesi gerçekleştirdi. Atölye sürecinde öğrencilerimize kısa kısa meslek bilgilendirmeleri yapıldı.


Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezi Ziyaret-25.11.2017

Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezinde çocuklarımızla atölye çalışması yapıldı.


Uniq Çizmeli Kedi Tiyatrosu-18.11.2017

MEF Üniversitesi gönüllü öğrencileriyle Parıltı çocukları, UNIQ Çizmeli Kedi Tiyatrosu’na katıldı.


Gülümse Çünkü Hayat Güzeldir” Etkinliği-21.09.2017

Liv Hospital tarafından görme engelli çocukların eğitimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen “Gülümse Çünkü Hayat Güzeldir” etkinliğinde sanat ve cemiyet dünyasının ünlü isimleri görme engelli çocuklarımız ile bir araya geldi. Bu etkinlikte, doktor önlükleri boyandı. .


Berrin Zorlu ile Kitap Okuma Etkinliği-01.08.2017

Berrin Zorlu ve annesi Güzin Kırcı, 6-12 yaş grubu Parıltı öğrencilerine 3 hafta boyunca haftada bir buluşarak kitap okuma seansları gerçekleştirdi.


Galatasaray- Adanaspor Maçı-03.04.2017

Parıltı çocuklarımız 3 Nisan 2017 tarihinde Türk Telekom Arena’da oynanan Galatasaray-Adanaspor maçına davet edildi ve maçta keyifli anlar yaşandı.


Türkiye İş Bankası Müze Gezisi-23.03.2017

Cumhuriyet’in ilk bankası olan Türkiye İş Bankası, çocuk ve genç atölyelerine yer veren tarihi müzesinde görme engelli çocuklarımıza para sayma makineleri, Türk ve Dünya paralarının incelenmesi konusunda yardımcı oldu.


Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği & Vizyon Koleji Kaynaştırma Etkinliği–09.03.2017

Vizyon koleji öğrencileri kurumumuzu ziyaret ederek Parıltı çocuklarımız ile bir araya geldi, tanıştı ve sohbet etti.


Fenerbahçe-Kasımpaşa Lig Maçı-19.02.2017

Parıltı çocuklarımız Fenerbahçe Spor Kulübü’nün daveti üzerine 19 Şubat 2017 tarihinde oynanan Fenerbahçe-Kasımpaşa futbol maçını izledi.


Beyoğlu Buz Pateni-08.02.2017

Beyoğlu Belediyesi’nin her yıl hizmete sunduğu buz pisti 2017 yılında çocuklarımızın katılımı ile Kasımpaşa’da açıldı.


Dolmabahçe Sarayı Gezisi-02.02.2017 

Parıltı çocuklarımız ile Dolmabahçe Sarayı gezisi gerçekleştirildi.


Lunapark Gezegeni” Tiyatro Oyunu-25.01.2017 

Parıltı çocuklarımız ile Zorlu PSM’ de ‘’Lunapark Gezegeni’’ çocuk tiyatrosu izlendi.


Parıltı Çocuk Karnavalı-29.05.2016

Derneğimiz öğrenci ve ailelerinin katılımıyla AG Event oyun sponsorluğunda her yaştan engelli grubu ve gören çocukların birlikte oyunlar oynayabildiği karnaval 29 Mayıs 2016 tarihinde Forestanbul’da gerçekleşti.

Görme engelli çocuklar ve aileleri, yönetim kurulu üyeleri ve gönüllülerin buluştuğu organizasyona yaklaşık 600 kişi katıldı ve sahada 65’e yakın gönüllü destek verdi. Etkinlikte ayrıca Cozy ajans organizatörlüğünde 15 profesyonel fotoğraf sanatçısı sahada çocukların mutlu anlarını görüntüledi.


Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği & Global Holding Yılbaşı Ağacı Süsleme Etkinliği-01.12.2015

Global Holding çalışanlarının Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği çocukları ile buluştuğu etkinlikte, yılbaşı ağacı süslemek amacı ile gönüllüler ve çocuklar dernek merkezinde bir araya geldi. Çeşitli kırtasiye malzemelerinden yılbaşı ağacı süsleri yapan çocuklar, yılbaşı ağacını kendi elleriyle süsledi.


Göllü At Çiftliği Binicilik Dersleri-19.09.2015-23.07.2019

2015- 2019 yılları arasında Göllü At Çiftliği’nde uzman eğitmenler tarafından düzenli olarak 8 hafta süreli at binme eğitimi alan çocuklarımızın, özgüvenlerini destekleme, kendi başına hareket edebilme ve sosyalleşmesi amaçlandı.


Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği & Borusan Holding Tiyatro Oyunu-10.06.2015 

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği – Borusan Holding iş birliği ile gerçekleştirilen etkinlikte Borusan Holding çalışanları ve 3-15 yaş arasındaki Parıltı çocukları aynı sahnede buluştu. Borusan Holding çalışanları tarafından yazılan ve yönetilen oyun, Süzer Plaza Borusan Holding binasında izleyici ile buluştu.


Tarih Şakacı Bir Çocuktur” Tiyatro Oyunu-10.06.2012

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği ve ‘’Tiyatro Hayat’’ iş birliği ile görme engelli çocukların rol aldığı Tarih Şakacı Bir Çocuktur adlı oyun, 10 Haziran 2012 tarihinde Bahçelievler Yeni Sahne’de gerçekleştirildi. Baran Güler’in yazdığı, Kerem Muslugil’in yönettiği oyunda, çocuklara Doğa Rutkay ve Mahir Günşıray gibi ünlüler eşlik etti.


İsmail Acar Resim Sergisi-01.10.2011

“Sanatı algılamak için görmek gerekmez’’ diyerek yola çıkan ressam İsmail Acar’ın, Golden Horn Projects’te “5 Duyu; Kırmızı Oda, Beyaz Oda” adlı sergisi ziyaret edildi. Dünyada bir ilk olan bu projeyle, özellikle görme engelli çocuklarımız, resimlerin heykellerine dokunabilirlerken, tabloların üzerindeki rölyeflere dokunarak resmi algılayıp, mekâna yayılan kokularla resmi koklayabildi.


YETİŞKİN ETKİNLİKLERİ


For Good Days-21-22.03.2023

Stk’lar ve kurumlar olarak dayanışmanın gücünü konuştuğumuz, birbirinden harika sunumlar dinlediğimiz For Good Days ekibine Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği olarak çok teşekkür ederiz.


Esra Soydan ‘’Yolda’’ Sergisi–15.03.2023

Artopol Art Galeri’nin ‘’Sanatla Dayanışma’’ projesi kapsamında Esra Soydan’ın ilk solo sergisi ‘’Yolda’’nın açılışı gerçekleşti. Sergiden elde edilen gelirin belli bir kısmı Esra Soydan tarafından Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’ne bağışlandı.


Microsoft Yılbaşı Etkinliği-14.12.2022

Microsoft Yılbaşı Etkinliği’nde Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’nin tanıtımı yapıldı.


Microsoft Erişilebilirlik Zirvesi-8.12.2022

Microsoft Erişilebilirlik Zirvesi, Microsoft Türkiye ile AmCham iş birliğinde 8 Aralık Perşembe günü Microsoft Türkiye ofisinde gerçekleştirildi. Türkiye’de kurumlara yönelik yapılan ilk ‘’Erişilebilirlik Zirvesi’’ne Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği olarak katılım sağlandı. Katılımcılar sunumları ile etkinliğe renk kattı.


24 Kasım Öğretmenler Günü Yemeği-24.11.2022

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’nin sevgili öğretmenleri ve yönetim kurulu üyeleri ile kurumda Öğretmenler Günü kutlama yemeği gerçekleştirildi.


Ekim Zamanı-18.10.2022

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği olarak Sabancı Vakfı’nın 16 yıldır gerçekleştirdiği “Ekim Zamanı”na katılım sağlandı.

Hibe Programları kapsamında desteklenen 7 projeden biri olan “Parıltı ve TÜRGÖK Görmeyen Gençleri YKS’ye Hazırlıyor” projesinin çıktıları paylaşıldı. Başta Sabancı Vakfı olmak üzere projeye destek olan herkese teşekkür ederiz.


Mektup Arkadaşları” Kitabı Projesi Lansmanı-13.06.2022

MUFG Bank Türkiye iş birliğinde, Tefrika yayınlarının basımı ve J.W. Marriot Otel’in ev sahipliğinde ‘’Mektup Arkadaşları ‘’ kitabının lansmanı gerçekleştirildi.

Bizimle aynı hayalleri kuran ve sonsuz emek veren Sevgili Aslı Öncü, Mert adında Türk bir çocuk ile Miori adında Japon bir kız çocuğunun mektuplaşmasını anlatan ve kültürel öğelerin paylaşıldığı sıcacık bir arkadaşlık hikayesi olan “Mektup Arkadaşları” kitabını yazdı.

Üç dilde Türkçe, İngilizce ve Japonca olarak tek kitap şeklinde basılan Mektup Arkadaşları aynı zamanda görme engelli çocuklarımıza özel kabartma yazı ile basılarak da hediye edildi. Değerli sanatçılar Sevinç Erbulak, Özgün Aydın, Meltem Yılmazkaya ve Ayumi Takono gönüllü olarak kitabı seslendirirdi.


Art&Tech for Good Summit 2022-Konuşmacı Duygu Kayaman-14.05.2022

Goodspaces 42Maslak’da 14-15 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen ‘Art&Tech for Good Summit 2022’ programında Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği Başkan Yardımcısı Duygu Kayaman tarafından Parıltı Projeleri anlatıldı.


Hababam Sınıfı Parıltıyla El Ele” Tiyatro Oyunu Basın Lansmanı-23.03.2022

‘’Hababam Sınıfı Parıltıyla El Ele’’ tiyatrosunun basın lansmanı Mandarin Oriental’in ev sahipliğinde birbirinden özel konuklar ve Parıltı gençlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.


Parıltı Cumhuriyet Konseri 26.10.2021-29.10.2021 ( Çevrimiçi )

26 Ekim’de Pera Palace Hotel‘in tarihi atmosferinde Atatürk’ün izinde Parıltı gençleri ile olağanüstü bir Parıltı Cumhuriyet Konseri gerçekleşti.

Ayrıca konserimiz 29 Ekim akşamı Zoom üzerinden çevrimiçi de yayınlandı. İş, sanat, spor ve cemiyet hayatının ünlü isimleri de konsere katıldı.


Four Seasons’ta Zara & Cenk Eren Konseri-20.10.2021

20 Ekim 2021’de Four Seasons Hotel Bosphorus’ta sevgili Zara ve Cenk Eren ile birlikte Parıltı çocukları için keyifli bir konser gerçekleşti.


AYŞE ARMAN ile Çevrimiçi İyilik Kolyesi Atölyesi-28.12.2020

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği yararına çevrim içi yapılan atölye çalışmasında Ayşe Arman, atölyeye katılan 50 kişiye Sakajewa İyilik Kolyesi’nin nasıl dizildiğini gösteren bir çalışma gerçekleştirdi.


Dolap Uygulaması–3.12.2020

3 Aralık Engelliler Gününü’ne özel, Influencerlar Meriç Küçük, Cansu Akın, Rachael Araz Kiresepi görmeyen çocukların eğitimine destek olmak için dolap uygulamasından kıyafetlerini satarak gelirini Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’ne bağışladı.


Wewalk (Akıllı Baston) Bağışı-21.12.2019

16 Parıltı öğrencisine çeşitli dernek destekçileri aracılığıyla görme engelliler için tasarlanan Wewalk (akıllı baston) hediye edildi.


Hababam Sınıfı Parıltıyla” Tiyatro Oyunu Basın Lansmanı-27.11.2019

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’nin “Hababam Sınıfı Parıltıyla” tiyatro projesinin Büyükyalı’da düzenlenen basın lansmanına iş, sanat, spor ve cemiyet hayatının ünlü isimleri katılım sağladı.


İtalyan Konsolosluğu Ev Sahipliğinde Öğlen Yemeği-26.09.2019

Türk İtalyan Derneği ile Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’nin ortaklaşa kurduğu platformunun dayanışma yemeği 26 Eylül’de İtalyan Başkonsolosluğu’nda düzenlendi. Üye sivil toplum kuruluşlarının birbiriyle dayanışması, Türk-İtalyan çocuklarının birlikte olabilmeleri, çocukları sevgi çatısı altında toplayarak kaynaştırılması ve Türk-İtalyan dostluğunun geliştirilmesi amacı benimsenen öğle yemeği, İtalyan Konsolosluğu ev sahipliğinde Konsolosluk yerleşkesinde ve Büyükelçi Rezidansı’nda gerçekleşti.

İtalyan Büyükelçi Massimo Giani, Başkonsolos Elena Sgarbi, Konsolos Gabriele Ingrosso’nun katıldığı yemekte ayrıca iş, spor, sanat ve cemiyet dünyasından da önde gelen değerli isimler eşlik etti. İtalyan ve Türk Kültürünün bir araya geldiği öğle yemeğimizin sunuculuğunu Banu Karakuş gerçekleştirdi.

Türk mutfağının duayeni Hacı Bozan Oğulları davetimizin catering sponsorluğunu üstlenirken , İtalyan mutfağının Türkiye’deki ekollerinden Chef Giuseppe Pressani de bizimleydi. A46 organizasyonun özel konsept ve etkileyici dokunuşları yemeğimize eşlik ederken alanında lider markalar olan Arçelik, The House Cafe ve Potamya gönülden destekleriyle bu özel günümüze anlam kattılar.


Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği Geleneksel İftar Daveti (Mihrabat Korusu)–22.05.2019

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği, görmeyen çocukların topluma kazandırılması ve onların kendi yaşıtları ile daha adil bir eğitim alabilmeleri için her sene organize ettiği iftar yemeğini Mihrabat Korusu’nda gerçekleştirdi.

Sunuculuğunu Seren Fosforoğlu’ nun üstlendiği fasıl dinletisi ile başlayan geceyi, Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği mezunlarından Bekir Bera Aydın ve Hakan Gülşen de müzik ziyafeti vererek renklendirdi. İftara iş, spor, sanat ve cemiyet dünyasının önde gelen isimleri katıldı. 


Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği & Gülbağ Selim Sırrı Tarcan İlkokulu Tanıtım Sunumu-14.05.2019

Tohum Otizm Vakfı önderliğinde Gülbağ Selim Sırrı Tarcan İlkokul’unda düzenlenen Engelli haftası Festival’inde Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği, görmeyen çocukların topluma kazandırılması ve onların kendi yaşıtları ile daha adil bir eğitim alabilmeleri için her sene organize ettiği iftar yemeğini Mihrabat Korusu’nda gerçekleştirdi. Derneği’nin özel eğitim uzmanları ve psikologları tarafından görmeyen bireylerle ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Aynı zamanda etkinlik alanında eğitim materyalleri tanıtımı yapıldı.


Zorlu PSM Spring Calling-15.03.2019

Zorlu Gcshopping Events kapsamında Psm Meydan Fuaye alanında yapılan etkinlikte Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’nin tanıtımı yapıldı.


İKSV Alt Kat: Öğrenme ve Etkileşim Alanı Açılış-05.03.2019

Kültür ve sanata erişimi sınırlı olan çeşitli gruplara ulaşmayı hedefleyen, dezavantajlı çocukların eğitimine katkıda bulunurken toplumsal hayata katılımlarını arttırmayı amaçlayan İKSV Alt Kat: Öğrenme ve Etkileşim Alanı açılışı yapıldı. Kültür ve sanat etkinliklerine erişim ve katılım imkanlarını arttırmak amacıyla kurulan İKSV Alt Kat Öğrenme ve Etkileşim Alanı açılışına Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği yönetim kurulu üyeleri katıldı.


“Uyan” Kitabın Yazarı Özden Yılmaz ile Söyleşi-15.02.2019

“Uyan” kitabının yazarı Özden Yılmaz ile Microsoft’ta Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği için bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşi kapsamında “Yeni Çağ nedir? Yeni Çağ’da neler olacak? Nasıl marka olacağız?”  konularına yer verildi.


Fatima 1932 By Famuse Açılışı-14.02.2019

Yaptığı yemeklerin tadı sadece damaklara değil akıllara ve tarihe de kazınan, Fatima 1932 By Famuse markasının Nişantaşı’ndaki açılışına Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği Yönetim kurulu üyeleri katıldı. Açılışta görme engelli öğrencilerimizin tasarladığı oda kokusu tanıtımı gerçekleştirildi.


İKSV Müzik Festivali Tanıtım Toplantısı (Boğaziçi Üniversitesi)-08.02.2019

İstanbul Müzik Festivali, Türkiye’deki en köklü müzik etkinlikleri arasında yer alıyor. Yaratıcı programı ve yenilikçi yapısıyla festival hem ulusal hem de uluslararası klasik müzik repertuarının zenginleşmesine katkıda bulunuyor. Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği olarak bu festivalin Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşen tanıtım toplantısına katılındı.


F Sanat Sergisi Açılışı-22.12.2018

F Sanat’ın düzenlediği yardımlaşma ve umut dolu sergide sanatçı Devrim Erbil ve birçok sanatçının yaptığı eserlerin satışından elde edilen gelir F Sanat tarafından Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’ne bağışlandı.


Koku Tat His Kitap Lansmanı ( The House Cafe)–07.12.2018

The House Cafe ev sahipliğinde şef Selin Kutucular’ın oğlu Mekin Kutucular’ın yazdığı, görmeyen öğrencilerimizle birlikte basit ve kolay yemek tariflerinin oluşturulduğu Koku, Tat His: 49 Engelsiz Tarif Kitabı’nın lansmanı gerçekleştirildi.


Öğretmenler Günü Kutlaması Akşam Yemeği (Çadır Köşk)-29.11.2018

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’nin sevgili öğretmenleri ve yönetim kurulu üyeleri ile Çadır Köşk’ünde Öğretmenler Günü kutlama yemeği gerçekleştirildi.


Koku Tat His Kitap Lansmanı (Ulus 29)–06.11.2018

Ulus 29’da düzenlenen öğle yemeğinde şef Selin Kutucular’ın oğlu Mekin Kutucular’ın yazdığı, görmeyen öğrencilerimizle birlikte basit ve kolay yemek tariflerinin oluşturulduğu Koku, Tat His: 49 Engelsiz Tarif Kitabı’nın lansmanı gerçekleştirildi.


Parıltı Öğretmenleri İftar Daveti (Hacıbozanoğulları)-11.06.2018

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği yönetim kurulu, öğretmenleri, 8. sınıf, Lise son ve üniversite 1. sınıf öğrencileri ile birlikte iftar yemeği gerçekleştirildi.


Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği Geleneksel İftar Daveti (Binbir Direk Sarnıcı)-26.05.2018

Parıltı ailesi olarak, tarih kokan özel bir mekân olan Binbir Direk Sarnıcında geleneksel Parıltı iftarı düzenlendi. Misafirlerimiz sarnıcın girişinde Mehteran ekibiyle karşılandıktan sonra fasıl dinletisi ile iftar yaptılar, bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan sevgili Hilal Özdemir gecenin sunuculuğunu üstlendi. Çocukların daha çok kabartma kitap okuyabilmesi için çok özel bir çekiliş yapıldı ve gecenin en büyük amacı olan kabartma yazıcı, Parıltı dostlarımız tarafından derneğimize hediye edildi. Tüm Parıltı gönüllülerimize katılımları ve içten destekleri için sonsuz teşekkürler.


Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği & Koç Üniversitesi Bahar Şenliği-12.05.2018

Koç Üniversitesi bahar şenliğinde sanatçı Mert Fırat ile Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği tanıtımı yapıldı.


Dodo Apayrı Mağaza Lansmanı-10.04.2018

Dodo Doğan Çakıt’ ın bizlere apayrı bir alışveriş deneyimi yaşattığı ve davet günündeki satıştan elde edilen gelirin bir kısmını derneğimize bağışlandığı bir lansman gerçekleştirildi. 


Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği Balıkesir Gezisi-31.03.2018-01.04.2018

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek  Derneği yönetim kurulu ve parıltı çocuklarımız Balıkesir Belediyesi’nin düzenlediği farkındalık günü organizasyona katıldı.


Küba Fotoğraf Sergisi-28.03.2018

Fotoğraf gezginleri Kulübü tarafından dört yıl boyunca çekilen 97 fotoğraf Küba 2013- 2016 fotoğraf sergisi kapsamında 28 Mart – 29 Nisan tarihleri arasında Global Menkul Değerler ev sahipliğinde sergilendi. Sergiden elde edilen gelir Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek  Derneği’ne bağışlandı. 


Cemalnur Sargut ile Söyleşi-15.01.2018

Ocak ayı boyunca Global Menkul Değerler Binasında sergilenen Ahmet Çoktan Sergisinde Cemalnur Sargut’ un katılımı ile bir söyleşi gerçekleştirildi.


Ahmet Çoktan “Katre” Sergisi-09.01.2018

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği ve ünlü Türk Ebru Sanatçısı Ahmet Çoktan iş birliği ile gerçekleşen “Katre” adlı sergide Ahmet Çoktan’ ın ebru sanatını ustalıkla sergilediği 130 eseri Global Holding Karaköy’de sergilendi. Açılışını Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın yaptığı serginin açılışına iş, sanat ve cemiyet hayatından birçok isim katıldı.


Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği & Ataşehir Vatan Okulları Etkinlik-07.01.2018

7 Ocak 2018 tarihinde Özel Ataşehir Vatan Okulu öğrencilerinin sergilediği gösteriden elde edilen gelir Vatan Okulları tarafından Parıltı çocuklarının eğitimine bağışlandı.


Parıltı Yılbaşı Daveti (Hilton Istanbul Bosphorus )-15.12.2017

15 Aralık 2017 tarihinde Hilton Istanbul Bosphorus’ta gerçekleşen 45’lik plak nostalji gecesi ile 2017’ye veda ederken, gönüllülerimiz ve destekçilerimiz ile birlikte 2018’in iyilik ve hoşgörü ile geçmesi için dilekler diledik.

Sanat ve cemiyet dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı gecede yapılan yılbaşı çekilişleri ile katılımcılarımıza Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’nin hazırladığı özel armağanlar takdim edildi.


Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği Öğretmenler Günü Kahvaltısı (The House Cafe)-27.11.2017

The House Cafe ev sahipliğinde ve sponsorluğunda Öğretmenler Günü’nde yönetim kurulu ve öğretmenlerimiz ile birlikte öğretmenler günü kutlandı.



Rezzan Benardete Yemek Daveti-
24.10.2017

Rezzan Benardete’ nin ev sahipliğinde ve Morini’nin catering sponsorluğunda yapılan öğle yemeğine, sanat ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri katıldı. Elde edilen gelir Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’ne bağışlandı.


Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği & MEF Üniversitesi Aile Semineri-14.10.2017

MEF Üniversitesi Psikoloji bölümü akademisyenleri ve Parıltı aileleri bir araya gelerek aile bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.


Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği Geleneksel İftar Daveti (Ajia Otel)-14.06.2017

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’nin Ramazan ayında düzenlediği geleneksel iftar yemeği 14 Haziran 2017 tarihinde Ajia Otel’inde gerçekleştirildi. Erken çocukluk döneminden itibaren kurumuzdan eğitim alan, bu sene liseyi birinci olarak bitiren öğrenciler ve aileleri ile birlikte iş, sanat ve spor dünyasının önde gelen isimleri de iftar yemeğine katıldı.


Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği Anneler Günü Brunch’ı (Four Seasons Hotel)-11.05.2017

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek  Derneği 11 Mayıs 2017 tarihinde Four Seasons Hotel Aqua salonunda iş, sanat ve cemiyet dünyasının önde gelen kadınlarının katıldığı Anneler Günü Brunch’ı gerçekleştirdi.


Parıltı Oda Kokusu Lansmanı-2 (Beymen Zorlu Center)-11.04.2017

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek  Derneği ve Liv Hospital Klinik Aromaterapi uzmanı Aslı Yazıcıoğlu’nun önderliğinde 7-17 yaş arası görme engelli çocuklar tarafından geliştirilen Parıltı Oda Koku’su lansmanı 11 Nisan 2017 günü Beymen Zorlu Center’da yapıldı.

İş ve cemiyet hayatından ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleştirilen lansmanda, projenin detayları Gülden Büyükuçak ve Aslı Yazıcıoğlu’nun sohbeti ile katılımcılarla paylaşıldı.


İdil Gazioğlu ile Tam Yaşa Etkinliği-21.03.2017

Parıltı çocuklarımızın yararı için İdil Gazioğlu ile ‘’Tam Yaşa’’ seminerinde buluştuk. İnstitute for İntegrative Nutrition’dan mezun olan yaşam koçu İdil Gazioğlu ile Parıltı çocuklarımız için düzenlenen ‘’Tam Yaşa’’ konulu seminerde sağlıklı yaşamın sırları paylaşıldı.


Swiss Otel’de Parıltı Oda Kokusu Etkinliği-20.02.2017

Sabancı Vakfı’nın düzenlediği etkinlikte Parıltı Oda Kokusu tanıtımı yapıldı.


Parıltı Oda Kokusu Lansmanı 1-18.02.2017

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek  Derneği ve Liv Hospital Klinik Aromaterapi uzmanı Aslı Yazıcıoğlu’nun önderliğinde 7-17 yaş arası görme engelli çocuklar tarafından geliştirilen Parıltı Oda Kokusu lansmanı, Ayşe Arman, Özlem Süer’in söyleşileri ve Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’nin katkılarıyla 18.02.2017 tarihinde Addresistanbul’da gerçekleştirildi.


Hülya Düzenli’nin Resim Sergisi-20.10.2016

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek  Derneği ve Ressam Hülya Düzenli’nin ortaklaşa yürüttüğü projede, ressam Hülya Düzenli’nin “Kör olma” ve “renk” algısı üzerine düşündüren “Dokunarak Bakmak” adlı sergisi 20 Ekim 2016 tarihinde Liv Hospital Ulus’ta sanatseverlerle buluştu.


Yıldız Bahçe Bahar Kahvaltısı-30.04.2016

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği geleneksel bahar buluşmasını 30 Nisan 2016 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi Kampüsünde bulunan Yıldız Bahçe’de gerçekleştirdi. Parıltı çocukları ve gönüllülerinin katıldığı kahvaltının ev sahipliğini Esra Cevahir üstlendi.


Parıltı Balosu (Zorlu Raffles Hotel)-12.04.2016

12 Nisan 2016 tarihinde Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği yararına Zorlu Raffles Hotel’de düzenlenen geceye iş, sanat ve sosyal yaşamın hayırseverleri katıldı.

Sunuculuğunu Gizem Özdilli’nin yaptığı gecede, Sıla şarkıları ile sahne aldı. Gecede ayrıca Rahman Altın’ın özel bestesi Parıltı çocuk korosu ve sosyal yaşamın ünlüleri tarafından seslendirildi. Ayrıca Nursaç Doğanışık önderliğinde parıltı üyeleri, gönüllüler ve Liv Hospital’ın doktorları tarafından oluşturulan koro, 3 aylık sürecin sonunda hazırlanan özel bir repertuarı izleyenlere sundu.


Gönülden Göze” Sanat Sergisi-09.01.2016

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’nin Başkan Yardımcısı Neşe Gönül ve Yönetim kurulu üyeleri Esra Soydan ve Asuman Tokgöz’ün yaptığı kişisel resimlerinden oluşan “Gönülden Göze” sergisi 9 Ocak 2016 tarihinde Liv Hospital ev sahipliği ile sanatseverlere sunuldu


Emre Ertürk Parıltı Çanta Lansmanı (Mihrabat Korusu)-16.04.2015

Dünyaca ünlü çanta tasarımcısı ve ressam Emre Ertürk’ün Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği yararına özel sayıda tasarladığı çantalar, 16 Nisan 2015 tarihinde Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’nin organize ettiği özel bir davetle Mihrabat Korusu’nda tanıtıldı. Sanat, iş ve cemiyet hayatının renkli isimlerinin bir araya geldiği davetten elde edilen gelir Parıltı çocuklarının eğitimi amacıyla derneğe bağışlandı. 


Global Holding Uğur Soyata Fotoğraf Sergisi-19.02.2015

ürkiye’nin önde gelen aracı kurumlarından Global Menkul Değerler, derneğimiz yararına Uğur Soyata’nın fotoğraflarından oluşan bir sergi açtı. Global Yatırım Holding’in Karaköy’deki Genel Müdürlük binasının fuayesinde 19 Şubat 2015 tarihinde açılan sergi, 3 hafta boyunca ziyarete açık kaldı.

Global Menkul Değerler ’in ev sahipliğinde gerçekleşen serginin açılış kokteyline iş, sanat ve cemiyet hayatının temsilcileri katıldı. Fotoğrafçı Uğur Soyata’ nın, Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’ne bağışladığı sadece 10 adet ile sınırlı olan İstanbul temalı  20 farklı fotoğraf, sergi bitiminde bağışçılara hediye edildi.


Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği Geleneksel İftar Daveti (Suada)-16.08.2011

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği yararına 16 Ağustos 2011 tarihinde gönüllüler tarafından Suada’da gerçekleştirilen iftar yemeğine sanat ve iş dünyasının ünlü isimleri katıldı. 


Scroll to Top
Scroll to Top